Карта сайту
Приватна зона


Новини

11 березня 2016 року в КУТЕП відбувся святковий захід, присвячений Тарасу Григоровичу Шевченку

11 березня 2016 року в КУТЕП відбувся святковий захід, присвячений Тарасу Григоровичу Шевченку, на якому студенти та викладачі університету отримали нові знання про видатного українця та незабутні враження від його невмирущої спадщини.

До участі у заході був запрошений науковий співробітник НДІ Українознавства Міністерства освіти і науки України Олександр Анатолійович Хоменко, який у доповіді «Шевченко як тренд революції» по-новому розкрив значення потужного таланту, багатогранного доробку Т. Г. Шевченка – як першого поета, художника та історика України, що змусив подивитись на його батьківщину як на країну, що має власну унікальну історію, культуру та майбутнє. З надзвичайно проникливої, щирої та цікавої розповіді викладачі та студенти отримали змогу довідатись про невідомі факти й події з життя Тараса Григоровича, унікальні особливості його поетичного та художнього дарування.

У святковому заході взяли участь студенти університету, які долучилися до Шевченкового спадку. Так, студентка четвертого курсу факультету туризму та готельно-ресторанного бізнесу Катерина Іваниченко присвятила великому поетові власний вірш «З Шевченком у серці», першокурсниця юридичного факультету Оксана Лохно прочитала відому поезію Т. Г. Шевченка «Сон», а майбутній менеджер Максим Онащенко виконав оригінальний музичний твір на вірш «Думи мої».

Шевченків доробок надихає молодь на власну поетичну творчість. До дня народження улюбленого поета студенти підготували стінгазету «Студентська муза», в якій вміщено вірші з гостро актуальною і хвилюючою тематикою («Переможемо!» В. Чубко, «Мрія про мир» Н. Галецької, «Розмовляю українською» К. Іваниченко, пейзажна та інтимна лірика (О. Фоя, Д. Гринько, О. Мей, Д. Горецька, В. Гамаза).

Залучення студентської молоді до ознайомлення з життям та діяльністю видатних постатей України, усвідомленого сприйняття найкращих зразків національної культури, розвиток прагнення примножувати її надбання сприяють формуванню готовності брати відповідальність за майбутнє нашої держави.

Кандидат педагогічних наук Г.В. Матвєєва

ФОТОЗВІТ

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

Останні новини

Loading

календар подiй

28 березня 2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

RSS