Карта сайту
Приватна зона


Новини

VI Міжнародна науково-практична конференція «Туризм в умовах глобалізації: виклики часу»

23 жовтня 2014 року у Київському університету туризму, економіки і права відбулась VІ Міжнародна науково-практична конференція «Туризм в умовах глобалізації: виклики часу». Співорганізаторами Конференції виступили Міністерство освіти і науки України, Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти, Національна Академія педагогічних наук України, Державне агентство України з туризму та курортів, Асоціація працівників навчальних закладів України туристського і готельного профілю, Київський університет туризму, економіки і права, Товариство «Знання» України, Київський технікум готельного господарства, Академія туризму України.

З більш ніж 120 учасників, у роботі Конференції були задіяні 114 провідних туризмознавців Києва, представників з різних регіонів України, в тому числі Харкова, Переяслав-Хмельницького, Мукачева, а також учених з Білорусії, Грузії, Польщі, Індії.

З вступним словом до учасників Конференції звернувся ректор Київського університету туризму, економіки і права, Президент Асоціації навчальних закладів України туристського і готельного профілю, заслужений працівник культури України, доктор педагогічних наук, профессор В.К. Федорченко.

В пленарному засіданні взяли участь: Голова правління Товариства «Знання» України, доктор філософських наук, професор Кушерець В.І., професор Гданської вищої школи туризму і готельного менеджменту (Польща), кандидат економічних наук Борущак М., завідувач відділу соціально-гуманітарної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, доктор економічних наук, професор Сафонов Ю.М., представник АТ «Угорський туризм» в Україні Кабиш С.В., Директор Київського технікуму готельного господарства, кандидат наук з соціальних комунікацій Матвієнко А.Т., Віце президент Всеукраїнської Асоціації туристичних операторів, кандидат історичних наук, доцент, заслужений працівник культури України Зінченко В.А., завідувач кафедри менеджменту ЗЕД та туризму Харківського державного університету Харчування та Торгівлі кандидат економічних наук, доцент Яцун Л.М., Голова Ради Всеукраїнської Федерації работодавців  у сфері туризму України Тимошенко Т.О., Президент асоціації готелів та ресторанів України Заруба Д.В., керівник сектору міжнародних відносин та інновацій факультету бізнесу та адміністрування Тбіліського державного університету економічних відносин, доктор економічних наук, професор Кварцхелія Н., доцент кафедри управління туризмом Вищої школи туризму Білоруського державного економічного університету, кандидат географічних наук Тарасенок О.І.

Серед інших виступів слід відзначити доповіді В.К.Федорченка «Тенденції та проблеми розвитку світового туризму»; В.І.Кушерця «Сучасне знання в контексті глобалізації»; В.А.Зінченка Специфіка організації туризму в сучасних умовах України»; Т.О.Тимошенко «Антикризовий пакет послуг українського туризму»; Д.В.Заруби «Проблема державної координації як важлива складова розвитку туризму в Україні».

На Конференції було розглянуто широкий спектр проблем теорії і практики туризму за такими напрямками:

–      Новітні концепції туризму та сучасна туристична практика

–      Трансформація сучасної системи міжнародних економічних відносин та їх вплив на розвиток

–      Вплив глобалізаційних процесів на розвиток правового забезпечення туризму в Україні

–      Інновації в туристській освіті в умовах глобалізації

–      Ефективні форми управління туристичної індустрії в умовах сучасного етапу глобалізаційного процесу

Лейтмотивом Конференції стало осмислення туризму як важливого чинника суспільного поступу, найбільш масової і дієвої форми соціальної культури. Було зазначено, що серед важливих проблем які актуалізували процеси глобалізації є забезпечення плідної взаємодії культур, їх обопільного проникнення, поширення кращих зразків національних культурних надбань. В цьому сенсі туризм володіє величезними можливостями впливу на популяризацію світової крос-культури.

Учасники Конференції звернули увагу керівних органів влади щодо можливості використання туризму в якості інструменту для стимулювання економіки, забезпечення зайнятості населення та національно-культурного відродження. При цьому наголошувалось, що сьогодні істотно гальмується тенденція сталого поступу туризму, виникають чисельні загрози і ризики. Проблема адаптації вітчизняної індустрії до викликів сьогодення набуває особливої гостроти. Вона потребує оперативної розробки програми «управління ризиками та урегулювання кризових ситуацій», в тому числі за рахунок розробки заходів щодо формування національного туристичного продукту та розвитку внутрішнього туризму. На цьому шляху мають бути об’єднані зусилля фахівців щодо розробки єдиної системи показників сталого розвитку туризму в Україні для його подальшої інтеграції у світову туристичну спільноту.

Учасники VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Туризм в умовах глобалізації: виклики часу», розглянувши різноманітні аспекти феномену та практики туризму, ухвалили Дорожню карту розвитку туризму в Україні як основну рушійну силу створення робочих місць та відновлення економіки.

За результатами роботи VI Міжнародної науково-практичної конференції «Туризм в умовах глобалізації: виклики часу» передбачено опублікувати тези доповідей.

Останні новини

Loading

календар подiй

25 квiтня 2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

RSS