Карта сайту
Приватна зона


Новини

XІII аспірантські та магістерські читання «Новітні концепції туризму та сучасні туристичні практики в Україні (за матеріалами ЮНВТО)»

26 листопада 2013 р. в Київському університеті туризму, економіки і права відбулись XIII аспірантські і магістерські читання на тему «Новітні концепції туризму та сучасні туристичні практики в Україні (за матеріалами ЮНВТО).

Даний захід є традиційною формою звіту про результати наукової діяльності аспірантів і магістрів Університету. З вступним словом до учасників зібрання звернувся доктор педагогічних наук, професор, ректор Університету Володимир Кирилович Федорченко. Основний акцент було зроблено на особливості сучасного етапу розвитку туризму і тих проблемах, які існують в організації туристської діяльності в Україні.

З доповіддю «Інноваційні засади концепції розвитку сучасного туризму» виступив доктор філософських наук, професор, член-кореспондент НАН України Віктор Сергійович Пазенок. Основну увагу було приділено аналізу сучасних концепцій розвитку туризму в контексті основних рішень Всесвітньої туристської організації.

У Читаннях взяли участь більш ніж 60 аспірантів, здобувачів та магістрів КУТЕП. Доповіді охоплювали широкий спектр питань, серед яких слід особливо виділити питання професійної підготовки в туризмі: Любарець В.В.  «Особливості педагогічної технології формування навичок гостинності у кваліфікованих робітників сфери туризму»; Столяр Г.О «Сучасні концепції підготовки управлінців сфери туризму (міжнародний досвід)»; Василенко О.В. «Інноваційні підходи до підготовки кадрів сфери готельного та ресторанного господарства»; Гаченко А.В. «Інноваційні підходи до сучасної професійної освіти у сфері туризму» та інші.

Ряд тем стосувався аналізу різних напрямів розвитку туристичних практик в Україні та світі: здобувач Центру пам’яткознавства Національної академії наук України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Горська А.С. «Музеї та проблеми сучасної туристичної практики»; Камінська Н.С. «Туристичні ресурси України: проблема ефективного використання»; Соколівська В.П. «Подієвий туризм в контексті розвитку туристичної індустрії України» та ін.

У ряді виступів було висвітлено сучасні проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанної справи: Калашнікова А.Д. «Сучасний стан та тенденції розвитку ринку готельних послуг»; Заяць А. В. «Особливості оподаткування підприємств готельного господарства в Україні»; Карпенко Ю.О. «Позиціонування готельних послуг у форматі сімейного відпочинку». На основі поданих матеріалів передбачено видати збірник матеріалів Читань.

Наведемо уривок доповіді, що демонструє результати дослідження одного з туристських об’єктів м. Києва.

Горська Аліса Сергіївна «МУЗЕЇ ТА ПРОБЛЕМИ СУЧАСНОЇ ТУРИСТИЧНОЇ ПРАКТИКИ»

ФОТОЗВІТ

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

Останні новини

Loading

календар подiй

28 березня 2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

RSS