Карта сайту
Приватна зона


Новини

Зустріч з викладачами Київського університету туризму, економіки і права та перемовини щодо співробітництва і взаємодопомоги між НДІУ та КУТЕП

6 жовтня 2015 року відбулася зустріч та офіційні перемовини щодо співробітництва і взаємодопомоги представників Науково-дослідного інституту українознавства (НДІУ) з працівниками Київського університету туризму, економіки і права (КУТЕП).

Метою зустрічі було налагодження співпраці обох сторін в галузі наукових досліджень: проходження наукових стажувань, створення науково-дослідних центрів з метою проведення спільних досліджень, обмін інформацією і результатами наукових досліджень, написання спільних наукових проектів для отримання грантів.

НДІУ представляла делегація інституту на чолі з заступником директора професором А.Л.Зінченком та співробітники інституту: завідувач відділом освітніх технологій та популяризації українознавства Т.І.Бойко, вчений секретар Д.В.Толочко. Представниками від КУТЕП були перший проректор доктор педагогічних наук Н.А.Фоменко, проректор з наукової роботи В.С. Пазенок, професор кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Г.С.Цехмістрова.

На зустрічі обговорювались такі напрямки співпраці:

- розроблення навчально-методичних та інформаційно-аналітичних матеріалів, посібників і програм з українознавства та туризмознавства для застосування в навчальному процесі;

- організація та проведення наукових досліджень, написання та видання монографій, підручників;

- розроблення і реалізація напрямків діяльності, пов’язаних з активним включенням туристичних ресурсів України в національний та Європейський культурно-інформаційний простір;

- взаємодія по лінії спеціалізованих вчених рад, науково-дослідних, редакційно-видавничих підрозділів;

- проведення науково-теоретичних, науково-практичних та інших конференцій, наукових експертиз, рецензувань, обговорень, теоретичних і науково-практичних праць за напрямками і проблемами, що становлять взаємний інтерес;

- обмін досвідом навчально-виховної та науково-дослідної роботи.

Зустріч делегації НДІУ з викладачами КУТЕП розпочалась з вітальної промови першого проректора Н.А.Фоменко, в якій було відзначено важливість співробітництва між вищими навчальними закладами та науковими установами. У виступі перед викладачами КУТЕП заступник директора А.Л.Зінченко ознайомив із загальною структурою НДІУ, основними напрямами його роботи та окреслив суміжні питання для співпраці у науковій сфері. До бібліотечного фонду КУТЕП було передано журнал «Українознавство» № 1, 2 та запропоновано викладачам публікувати на сторінках часопису наукові статті та рецензії.

У виступі Т.І.Бойко основна увага була зосереджена на заходах, які здійснювались за ініціативи НДІУ, а також запрошено викладачів КУТЕП брати участь у наукових заходах за анонсами сайту НДІУ. Було висловлено пропозицію спільного проведення конкурсу науково-дослідних робіт з українознавства для студентів та аспірантів.

Д.В.Толочко зазначив, що стратегічно важливим завданням співпраці КУТЕП та НДІУ є розкриття інтелектуального потенціалу студентів, аспірантів та молодих учених. Висловив готовність НДІУ сприяти науково-дослідній діяльності та професійному зростанню молоді, зокрема через забезпечення навчальної практики для студентів та якісну підготовку аспірантів.

Підсумком перемовин між КУТЕП та НДІУ є підписання угоди про співробітництво та взаємодопомогу. Започаткування наукової співпраці між фахівцями українознавства і туризмознавства в перспективі принесе взаємну вигоду та досвід реалізації міждисциплінарних наукових досліджень.

Джерело: Національний науково-дослідний інститут Українознавства

Останні новини

Loading

календар подiй

19 квiтня 2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

RSS